Hvor køber man en Kubus lysestage?

By Lassens Kubus lysestage er efterhånden blevet et ligeså stærkt symbol på klassisk dansk design som Ægget og Svanen, og det kan man jo godt forstå, når man kigger nærmere på det stilrene designikon, der tilmed har en pris, hvor de fleste af os kan være med.

Så er spørgsmålet bare, hvor man køber sin Kubus lysestage, og hvordan man sikrer sig den bedst mulige pris? Hvor man måske førhen skulle forbi By Lassen selv eller en af landets store designbutikker, så kan Kubus lysestagen faktisk købes et utal af steder i dag. De helt små interiørforretninger er godt klar over, at Kubus stagen går som varmt brød, og også store webshops med alverdens møbler og brugskunst sælger den velkendte lysestage.

Og hvor er den så billigst? Ja, det er et godt spørgsmål. Som udgangspunkt kommer designikoner som Kubus lysestagen jo ikke på udsalg, men du kan selvfølgelig være heldig at finde en interiørforretning med ophørsudsalg. Alternativt kan det i visse tilfælde også være muligt at få mængderabat, hvis du køber flere produkter samtidig.

Ellers er dit bedste bud nok at holde øje med rabatkoder til de mange forskellige webshops, som sælger Kubus lysestagen, og så slå til, når du får mulighed for at købe den med op til 10 eller 15 % rabat. Det er typisk der, niveauet ligger.

Hundefoder til aktive hunde

Hvilket hundefoder skal man give aktive hunde? Der må være forskel på om man har en hund, som tilbringer hele dagen indendøre kun afbrudt af nogle få korte gåture, eller om man har en hund, som er aktiv udenfor hele dagen.

Jeg arbejder i skoven, og har mine to hunde med hver dag. De bruger utroligt meget energi og jeg vil derfor gerne sikre mig at de får den rigtige kost.

Der er jo også forskel på hvad mennesker spiser afhængig af om man er en aktiv topaltlet eller om man sidder på en kontor 8 timer om dagen.

Jeg er blevet anbefalet ECOPET hundefoder, og overvejer at bestille et par poser af det. Men jeg vil dog gerne høre andres erfaringer. Er ECOPET noget værd eller findes der andet, som vil passe bedre til mine to retrievere?

Succesfulde virksomheder i Nordjylland

Der findes en lang række succesfulde virksomheder i Nordjylland. Herunder tager vi et kig på nogle spændende virksomheder, som har stor succes i deres respektive områder.

Den første virksomhed er Blad Industries. Virksomheden fremstiller komplicerede stålkonstruktioner (alt fra gitterrister til store færgeramper) til vindenergisektoren, olie- og gasindustrien, bygge- og anlægsprojekter. Bladt Industries havde i regnskabsåret 2010 en omsætning på 727 mio. kr. og et nettoresultat på 77,6 mio. kr.

Den anden virksomhed er webbureuaet Ultimate Web, som laver hjemmesider til virksomheder i hele landet. Selvom specialet er hjemmesider og webshop løsninger, laver de også apps og markedsføring.

De to sidste virksomheder er Hjallerup Maskinforretning og TJ Clean Service.

Hjallerup Maskinforretning ligger selvfølgelig i Hjallerup og sælger alt i havemaskiner, arbejdstøj, rideudstyr og foder. Det er ikke en overdrivelse, når man siger at de har stort set alt.

TJ Clean Service leverer industrirengøring til hele Nordjylland. Det har de gjort i mere end 20 år. På deres hjemmeside kan man se nogle af deres cases. TJ Clean Service har blandt andet stået for rengøring af isbjørnenes bassin i Aalborg Zoo.

Hvad er en rekonstruktion?

Ideen med en rekonstruktion af en virksomhed er at forsøge at videreføre virksomheden, hvis man mener den er levedygtig, på trods af at den ikke kan betale sing æld.

Har du en virksomhed, kan den blive taget under rekonstruktionsbehandling hvis den er insolvent. Altså hvis den ikke kan betale sine gældsforpligtelser efterhånden som de forfalder. Den manglende betalingsevne, kan ikke bare være midlertidig.

Du kan selv indgive en begæring om rekonstruktion af virksomheden, men dine kreditorer kan også gøre det.

En begæring om rekonstruktion skal indgives til skifteretten i den retskreds, hvor virksomheden ligger. Der er en afgift på 750 kr.

Du skal sammen med rekonstruktøren udarbejde et rekonstruktionsforslag, som i detaljer beskriver, hvad I vil gøre for at redde virksomheden. Vælger i at sælge virksomhedens klimaanlæg eller kontormøbler, så skrives det fx.

 

Det er nu der skal bookes julefrokoster

party_night-wide

Det er sidst på sommeren, og de fleste er mødt på arbejde igen efter en alt for kort sommerferie. Vejret er stadig dejligt her i Danmark, og sommeren har faktisk været rigtig god i år. Men hvad hjælper det når vi sidder på kontoret 8 timer om dagen, og prøver at følge op på de sager, der nu har hobet sig op over ferien?

For mange er det måske ikke lige planlægning af årets julefrokoster, som fylder mest lige i øjeblikket, og det er sådan set helt forståeligt.

Men det burde det faktisk være. I hvert fald for en kort stund.

Det er nemlig nu der skal bookes julefrokost, selvom der stadig er 3-4 måneder til, og det er der nogle gode grunde til.

De fleste danskere skal til mange julefrokoster i løbet af november og december, så jo hurtigere der bliver aftalt en dato, jo større er sandsynligheden for at flest muligt kan deltage. Alternativet er at de har sagt ja til en anden julefrokost på lige netop den dato. Og når julefrokosten på siges at være årets firmafest, så er det da en skam, hvis nogle er forhindret i at deltage.

Hvis man skal leje lokaler, bestille mad udefra eller arrangere andre ting, så er det også bare med at være ude i god tid. Ellers er der optaget, udsolgt eller overbooket før man ved af det.

Tænk over det, og kom så i gang med at arrangere julefrokost for dit firma.

Humor og arbejdsglæde

Hvis du ønsker rigtig sjov og inspirerende oplevelse, skulle du tage et kig på Rune Greens foredrag om humor. Se videoen herunder og se hvorfor.

Som Rune udtaler: “Jeg tror ikke humor kan rede dit firma, men jeg tror det er en langt mere væsentlig del af om et arbejdsmiljø fungerer [..] end vi faktisk er klar over”.

Hvornår har du sidst tjekket op på dine forsikringspriser?

Hvis du er dansker, og bor i Danmark, så er du højest sandsynligt kunde hos et eller flere forsikringsselskaber. Har du en bil eller andre køretøjer er det nemlig lovpligtigt. Det samme gælder dyreejere. Men hvor ofte tænker du over hvad du betaler for dine forsikringer? Lad mig gætte. Du tænker over det hver gang det er tid til at betale den årlige regning for dine forsikringer, og når det er gjort glemmer du hurtigt alt om det igen.

Sådan burde det ikke være! Du kan nemlig spare mange penge hvis du danner et overblik over dine aktuelle forsikringspriser og derefter ringer op til et par forskellige forsikringsselskaber. Du skal bare fortælle dem hvordan det hele hænger sammen, nemlig at du har de og de forsikringer, og vil høre om de kan give dig en bedre pris, hvis du skifter over til dem.

Få en pris fra minimum et par forskellige selskaber. Hvis du får en god pris, kan du altid også ringe til dit nuværende forsikringsselskab og høre om de kan matche konkurrenternes priser.

Hvis du gør det til en vane at afsætte en time til dette om året, vil du med garanti kunne spare mange tusinde kroner i årenes løb. Og dem kan du jo bruge på andre ting.

Jeg håber du vil overveje at gøre brug af dette tip. Jeg har selv gjort dette de sidste mange år, og jeg ender næsten med at spare penge hvert eneste år.

Berlingske – livet, friheden og…

Søren Pind er ikke længere aktiv på denne side. Herunder kan du se det sidste blogindlæg han lavede på siden, og følge linket til hans nye blog.

Så er der flyttedag! Denne blog har holdt til på denne adresse siden 2004, og har nu nået et niveau, hvor den ikke kan udvikles videre herfra, med mindre jeg gør noget temmelig drastisk.

I stedet har jeg valgt at indgå et samarbejde med Berlingske Tidende, fra hvis blog-univers jeg fremover vil blogge. Det kommer til at ske under overskriften “Livet, friheden og…” Indlæggene vil stadig blive lagt op her på siden, dog et par dage efter de er lagt ud på Berlingske. Kommentarfunktionen vil blive nedlagt og hele den del flyttes til Berlingske, så debatten finder sted der.

Jeg er glad og stolt over at være – så vidt jeg ved – Danmarks første professionelle politiske blogger. Tillad mig i denne forbindelse at takke alle bidragsydere gennem årene. Det har været en sjov og spændende udvikling at være med til – det var med bæven, f.eks., jeg i løbet af årene åbnede for kommentering. Men det er alt i alt gået fint.

Jeg håber folk vil flytte med over på Berlingske og deltage i debatten der. Der vil i løbet af nogle dage komme et link op, der henviser direkte til den nye side.

Jeg vil stadig sende nyhedsbreve ud med mellemrum, og der vil jeg foreslå, du tilmelder dig i den anførte rubrik på forsiden.

Du kan finde min nye blog her

Alt godt

Søren Pind