5 tips til et støvfri

5 tips til at holde dit hus støvfrit
Det virker som et evigt slag: mand mod støv. Hvis du lige har brugt timer dusting, svirmer de første støvpartikler gennem rummet igen. Især på mørke møbler ses der snart støv. For at holde dit hus så støvfrit som muligt, giver vi dig fem tip mod støv.

Absolut støvfri liv er naturligvis umuligt.

1. Brug dørmåtter
Hvis du er smart, læg dig ned to måtter ved hver ydre dør, en udvendig og en indvendig. På denne måde forhindrer du støv, snavs og mudder ind i dig, dine familiemedlemmer og gæster. Glem ikke bagdøren, døren til altanen eller verandaen eller døren til garagen. Desuden skal disse måtter regelmæssigt vælges og støvsuges. Udendørs måtter kan skylles om foråret og efteråret med haveslangen og får lov til at tørre godt.

2. Børste dine kæledyr
Meget støv og snavs, der ligger på jorden og i vindueskarme kommer fra kæledyr. Katte nede i vindueskarmen og efterlade meget støv bagved. Hunde går også hurtigt væk. Bør dine dyr regelmæssigt for at fjerne de fleste løse hår. Sørg for at du regelmæssigt støvsuger og rengør din hunds eller kattens kurv, for selvfølgelig samler de fleste hår der.

3. Luk vinduer og døre
Om sommeren er det dejligt at lade huset trække vejret, men det medfører meget støv med det. Sørg også for at lukke dine vinduer og døre korrekt. I gamle huse er der ofte revner mellem døren og rammen, så snavs og støv let kan blæses ind.

4. Fra top til bund
Støv altid fra top til bund for at forhindre støv i at strømme fra en højere overflade til en nedre overflade. Start med tørstøvning af alle overflader, og fortsæt derefter med våde klud. Pas på, ikke hver overflade er velegnet til våde klæder, for eksempel kan træet kæde eller misfarve.

5. Brug de rigtige ting
Brug støvsugeren til store stykker stof og en mikrofiberdug til glatte, fladt overflade. Når alt kommer til alt opfanger mikrofiber støvet ordentligt i stedet for bare at flytte det. Tag en chenille pudepanel til høje frysere, som du ikke kan nå meget godt.